یکشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۴
۰ نفر

آخر سال که می‌شود شگرد مجرمان هم برای پر کردن جیب‌هایشان تغییر می‌کند.

سبزی

مشترياني كه با كيف‌هاي پر راهي مراكز خريد مي‌شوند، خانواده‌هايي كه خود را براي سفر نوروزي مهيا مي‌كنند، عشق‌ماشين‌هايي كه مي‌خواهند در سال جديد مدل ماشينشان را بالا ببرند و مسافراني كه با جيب‌هاي پر از پول سوار اتوبوس‌ها مي‌شوند، همه و همه در فهرست طعمه‌هاي مجرمان نوروزي قرار مي‌گيرند و فقط يك لحظه غفلت از سوي اين طعمه‌ها كافي است تا تبهكاران به‌راحتي نقشه‌هايشان را اجرا و همه اموال آنها را سرقت كنند. اگر مي‌خواهيد با مهم‌ترين خطراتي كه ممكن است در اين روزها از سوي دزدان برايتان ايجاد شود آشنا شويد، در اين گزارش با ما همراه شويد.

  • جيب‌برهاي ‌تر و فرز

آنها همه جا هستند؛ داخل ماشين‌هاي مسافركش، توي اتوبوس‌ و واگن مترو و حتي وسط پاساژ‌هاي شلوغ و پر از مشتري. اين دسته از دزدان معمولا در گروه‌هاي چند نفري دست به سرقت مي‌زنند. مهم اين است كه كجا طعمه‌شان را گير بيندازد. جيب‌برها اين روزها در كمينند و اگر از آنها غافل شويد، ممكن است در چشم بر هم زدني جيب يا كيفتان را خالي كنند. اين دسته از مجرمان كلا از چند شگرد نخ‌نما براي اجراي سرقت‌هايشان استفاده مي‌كنند كه اگر با اين شگردها آشنا شويد، مي‌توانيد آنها را ناكام بگذاريد.

جيب‌بري در اتوبوس‌: اين سرقت‌ها معمولا در گروه‌هاي 2 يا 3 نفري انجام مي‌شود و زمان آن وقتي است كه ايستگاه‌هاي اتوبوس پر از مسافرند. دزدان معمولا داخل صف به‌عنوان مسافر مي‌ايستند و طعمه‌شان را شناسايي مي‌كنند. يكي از آنها وظيفه سرقت را برعهده‌ دارد و بقيه هم سياه‌بازي مي‌كنند. وقتي مسافران مي‌خواهند سوار اتوبوس شوند، سياه‌بازها شروع به هل دادن آنها مي‌كنند.

به اين ترتيب فرصت را براي سارق اصلي مهيا مي‌كنند و او با مهارتي كه دارد دستش را داخل كيف يا جيب طعمه‌هايش مي‌كند و هر چه دارد را به سرقت مي‌برد. براي ناكام گذاشتن اين دسته از دزدان، هنگام سوار شدن به اتوبوس مطمئن شويد كه پول و اموال باارزشتان را در جيب‌هاي زيپ‌دار قرارداده‌ايد و هرگز آنها را در جيب‌هاي بيروني لباس قرار ندهيد. تمام پول‌ها را در يك جيب يا يك قسمت از كيف دستي قرار ندهيد. بليت، كارت يا پولتان را از قبل آماده كنيد تا مجبور به خارج كردن محتويات جيب‌تان هنگام سوار شدن به اتوبوس نباشيد. به جاي گرفتن بند كيف آن را طوري در دست بگيريد كه كسي نتواند بدون اينكه متوجه شويد از داخل آن چيزي سرقت كند.

مسافركش‌هاي جيب‌بر: اين دسته از جيب‌برها به جاي آفتابي شدن در اماكن عمومي ترجيح مي‌دهند داخل ماشين خودشان نقشه‌شان را عملي كنند. گروه‌هاي آنها معمولا بيشتر از 2 نفر است. يكي نقش راننده را بازي مي‌كند و بقيه هم در نقش مسافر ظاهر مي‌شوند. آنها معمولا با قرار دادن بسته‌اي روي صندلي جلو، كاري مي‌كنند كه طعمه‌شان روي صندلي عقب بنشيند. بعد يكي از آنها به بهانه‌ اينكه در ماشين بسته نشده، خم مي‌شود تا آن را باز و بسته كند. همين حركت او حواس طعمه‌ را پرت مي‌كند و نفري كه كنار او نشسته، دستش را با ظرافت تمام داخل جيب طعمه مي‌برد و پول‌هايش را سرقت مي‌كند.

جيب‌بري هنگام خريد: اين دسته از دزدان به‌عنوان مشتري راهي مراكز خريد كه حسابي در اين روزها شلوغند، مي‌شوند و مي‌گردند تا كسي را كه داخل كيفش پول زيادي دارد شناسايي كنند. پس از آن يك يا 2‌نفر از اعضاي گروه به او نزديك شده و به وي تنه مي‌زنند تا فرصت براي عضو اصلي باند به‌وجود بيايد و او بتواند محتويات كيف طعمه‌اش را خالي كند. پس هنگام خريد از نشان دادن موجودي داخل كيف يا جيب‌تان در انظار عمومي خودداري كنيد. پول نقد را حتما در قسمت‌هاي پنهاني كيف‌تان قرار دهيد كه اگر آن را در ملأعام باز‌كرديد، براي كسي جلب توجه نكند.

  • طعمه‌: مسافران

احتمالا از همين حالا برنامه سفر نوروزي‌تان‌ را ريخته‌ايد و منتظريد به محض تحويل سال، راهي مسافرت شويد اما به‌خاطر داشته باشيد كه حتي در مسافرت هم ممكن است طعمه‌ دزدان قرار بگيريد و اموالتان از سوي آنها به سرقت برود. يكي از خطراتي كه در اين روزها شما را تهديد مي‌كند، سرقت خودرويتان است. براي اينكه گرفتار دزدان نشويد، اوراق شناسايي شخصي خود را در خودرو رها نكنيد، درصورت امكان خودروي خود را به سيستم‌هاي حفاظتي ازجمله دزدگير، قفل فرمان و قفل پدال مجهز كنيد، اگر بسته‌اي در اتومبيل داريد آن‌را در معرض ديد قرار ندهيد، هرگز خودروي خود را به‌صورت روشن و بدون سرنشين رها نكنيد، هرگز نام يا آدرس خود را روي دسته كليد منزل يا خودرويتان ننويسيد.

  • سرقت به شرط چاقو

زورگيرها هم در روزهاي آخر سال چاقويشان را تيز مي‌كنند تا با تهديد طعمه‌هايشان سرقت‌هاي بيشتري رقم بزنند. بيشتر زورگيري‌ها در كوچه‌ وخيابان‌هاي خلوت و همزمان با تاريك شدن هوا يا داخل ماشين‌هاي مسافركش رخ مي‌دهد. پس در اين روزها از خودروهاي عمومي استفاده كنيد تا گرفتار مسافركش‌هاي قلابي كه با تهديد چاقو و قمه دست به سرقت مي‌زنند، نشويد. هنگام تاريك شدن هوا سعي كنيد به‌تنهايي از كوچه‌ و خيابان‌هاي خلوت عبور نكنيد. اگر براي برداشت پول از حسابتان به بانك مي‌رويد مراقب اطرافيانتان باشيد؛ چرا كه برخي از سارقان طعمه‌هايشان را در بانك شناسايي و آنها را تعقيب مي‌كنند تا در محلي خلوت بتوانند زورگيري كنند.

  • سارقان هميشگي

كيف‌قاپ‌ها از آن دسته دزداني ‌اند كه هميشه در خيابان‌ها هستند و سرقت‌هايشان زمان و مكان خاصي ندارد. با اين حال هر‌چه به پايان سال نزديك مي‌شويم، سر آنها هم شلوغ مي‌شود و همه توانشان را به‌كار مي‌گيرند تا در اين روزها در تعداد سرقت‌ها ركورد بزنند. براي ناكام گذاشتن آنها اين نكات را به‌خاطر بسپاريد: معمولا كيف‌قاپ‌ها در اطراف بانك‌ها، دفترخانه‌ها، بنگاه‌ها، مراكز خريد و خيابان‌هاي خلوت كمين مي‌كنند. بنابراين هنگام دريافت و حمل پول در چنين اماكني بيشتر مراقب كيفتان باشيد. هرگز وجوه نقد و اشياي گرانقيمت خود را با كيسه‌هاي نايلوني روشن يا ساك حمل نكنيد. كيف خود را با دستي كه مجاور ديوار يا جوي آب است حمل كنيد و از تردد در سطح خيابان جدا بپرهيزيد.

  • تخصص: سرقت از منزل

بيشتر از بقيه دزدان، اين سارقان منزل هستند كه هر سال منتظرند تا تعطيلات نوروز از راه برسد و آنها بتوانند يك دل سير دست به سرقت از خانه‌ها بزنند. براي ناكام كردن آنها پشت‌بام منزل خود را در اسرع وقت به حفاظ نرده‌اي و قفل آويز مطمئن مجهز كنيد و هنگام خروج از منزل تنها به قفل كردن در خروجي اكتفا نكرده و تمامي درهاي داخلي ساختمان ازجمله در ورودي پشت‌بام و حياط خلوت را قفل كنيد. از قرار دادن كليد زير جاكفشي، داخل كفش و ساير نقاط قابل دسترسي خودداري كنيد. از نوشتن نام و مشخصات خود روي زنگ منزل خودداري كنيد. از بازگو كردن برنامه سفر خود نزد افراد ناشناس بپرهيزيد و از روشن گذاشتن لامپ يك اتاق به‌مدت طولاني و مستمر خودداري كنيد.

  • مأموران هميشه قلابي

در حال سفر هستيد كه ناگهان عده‌اي سد راهتان مي‌شوند، خودشان را پليس معرفي مي‌كنند و مدعي مي‌شوند كه شما مظنون به حمل مواد‌مخدر هستيد و بايد ماشين‌تان را بازرسي كنند. اين شگرد نخ‌نماي بسياري از مأموران قلابي است كه دست به سرقت از طعمه‌هايشان مي‌زنند. پس اگر در مسافرت افرادي با پوشيدن لباس نظامي سد راهتان شدند و خواستند كه ماشين‌تان يا وسايل‌تان را بازرسي كنند، ابتدا از آنها بخواهيد كه كارت شناسايي‌شان را نشان دهند. به‌خاطر داشته باشيد كه همه مأموران پليس موظفند هنگام انجام چنين ماموريت‌هايي كارت شناسايي خود را ارائه دهند. به خاطر داشته باشيد كه مأموران نيروي انتظامي ملبس به لباس فرم هيچ‌گاه با خودروي شخصي به ماموريت نمي‌روند.

کد خبر 290065

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha